Pussies täcke

Här kommer några bilder:

Vola! Inte världens bästa bild, men. Hann inte borsta henne innan så hon har is lite överallt:) Täcket är lite för stort så jag och mamma måste sy upp det. Men det är bättre att köpa ett för stort räcke än ett för litet:)

(När jag släppte henne):
Åh, så härligt att rulla sig!

Det blev ingen ridning i onsdags eftersom både jag och Lisa var sjuka. Inte blev det någon ridning idag heller. Lisa var sjuk och jag provade kläder:)
Vi får se hur det blir i helgen. Kanske kan få hit någon annan som kan rida ihop med mig. Inte särskilt kul att rida ensam:(

Borta bra men hemma häst

I nättras klockan ett kom vi äntligen hem igen efter att ha varit i Göteborg för att hälsa på min bror och köpa en minigris. Minigrisen som vi har köpt är en liten rädd men nyfiken galt som heter Kålle. Jag var ute och tog lite kort förut som jag kommer lägga upp på min andra blogg: http://blidochlight.blogg.se. Där kommer jag även skriva mer om fastlandsresan. Passade även på att åka till Hööks och köpa benreflexer och ett fleecetäcke till Pussie. Jag kommer troligtvis att lägga upp bilder på henne med täcket på imorgon.

Jag tänkte att jag skulle göra som Lisa, och lägga upp en planering inför vad jag skall göra den här veckan:
Onsdag: Borstning (skulle egentligen longera:()
Fredag: Bakdelsvändning?
Lördag/söndag: Avskatningar

Det var nog allt från mig


Connemara...

Connemara

Och gissa vad ... CONNEMARA!
(Inte alls puckat eller någonting sånt:D)
Hejdå


Hallå!

Ikväll kommer jag med lite bilder från helgen som varit med utfodringar och annat bus eftersom Beatrice är i Göteborg! Gött gött ;D Nu tänkte jag komma med lite roliga hästrelaterade saker... hihi trevlig läsning! :)

Hästskämt:

Varför stod den vita hästen alltid i skuggan? Den vill inte bli brun!


Två hästar står och pratar i en hage:
- Nå hur vad det i Stockholm?
- Bra, men Hötorget var en rejäl besvikelse!


- Min mamma säger att om inte jag slutar prata om hästar, flyttar hon!
- Oj, det var tufft!
- Ja, jag kommer att sakna henne!


Hur skrattar en hungrig häst?
- Hö,hö,hö


Roliga hästbilder (från google):






jaha, det var de det, för tillfället då iaf :) ville bara göra ett litet businlägg ifall någon läsare kommer å kikar under dagen :P  

Kram alla!

Lisa



Dagens korta uppdatering ifrån Lisa

Hejsan, kom precis ur duschen, va ute hos hästarna ett tag idag och det blev promenad för mig och Sanoy å Beatrice och Pussie hängde med :D Vi hade lite ledarövningar på vägen och det blev mycket halter, ryggningar och lite trav :P haha då får man ju träna sin egen kondis oxxå... Några bilder blev det tyvärr inte idag så här kommer bild från senast, mysbild från skjulet med pållarna, tyvärr är jag också medverkande på bilden... x) men det får ni stå ut med asså!


Kram på er alla

Lisa

Nästa veckas träningschema

Tänkte jag kunde lägga upp varje vecka hur kommande vecka ser ut med träning för lillgubben (Sanoy) och mig. Om ni tycker det är en kul grej så fortsätter jag, annars struntar jag i det :P

Ungefärligt schema för denna vecka (vecka 7)

Onsdag: promenad, ledarskapsövningar
Fredag: skrittur med mamma och hunden som sällskap? (Beatrice på fastlandet :P)
Söndag: eventuellt ridning...

Den här veckan blir ju lite knasig för att Beatrice ska till fastlandet :P 



Kramar :) (snodde den här bilden som du skickade... :P)


Barbackaritt

Hej. Idag så var jag och Lisa ute och red. Barbacka!!!! Finns inget underbarare! Galoppera fram i snön på en tjock, liten vinterhäst. Jag ryser av att det är så härligt:) Här kommer lite bilder från det:

Pussie och Sanoy som kommer gående mot oss när vi skulle hämta dem.

Men tro inte att vi tänker vara snälla och låta er ta på oss grimmorna. Du fick en chans matte men du står ju bara och tar kort.

Efter det så fick båda hästarna dårfnatt. Sprang runt halva hagen och bockade och sparkade backut. Och dom skall vara 22 och 24?


Till slut fick vi i alla fall tag på dem. Med hjälp av lite havre!

Det här är vårat vindskydd där vi borstar hästarna och ger dem mat och vatten. Lisa står utanför och letar efter sina ryktsaker.

Lisa på Sanoy. Två lite roliga bilder.

Och jag på Pussie. Passade på att göra lite balansövningar.

Det var en härlig dag och jag längtar tills på onsdag när Lisa kommer ut igen så vi kan hålla på med hästarna!:) Då blir det borstning och kanske någon promenad med ledarskapsövningar. Skall försöka få lite pli på Pussie.....
Nu skall jag skriva på min andra blogg: blidochlight.blogg.se

Höstbild

Jag (Lisa) och Sanoy i höstas
Dagens uppdatering från Lisa: Jaha, då har jag lyckats lägga upp en bild oxxå :P haha. Men nå vidare fint kanske det inte blir för jag måste skynda mig... ska ut i skidspåret! Imorgon blir det ut till pållarna och jag har en tanke att kanske rida i "mini-skogen" som finns i haget, eller änget rättare sagt. Skritt pga. all snö och kanske nån liten trav och galopp om det är mindre snö någonstans eller så, men det får vi se. Tror det blir benskydd på ifall vi ska pulsa lite isånafall. Igårkväll klickade jag hem lite smått och gott ifrån Hööks bla. annat en rosa ryktlåda, gaiters på rea till sommaren och lite annat smått. Här kommer en bild på lilla ROSA (favoritfärg) ryktlådan:
Häftig va?? x)

Kram /Lisa.


Pussie och Sanoy kliar sig

 
Pussie som kliar sig........och

........Sanoy som kliar sig


Första inlägget!

Jahapp då kommer första inlägget! Vi kör en snabb presentation av oss och hästarna... bilder kommer snart.

Hej. Mitt namn är Beatrice Rudberg. Jag är 13 år, fyller 14 i år. Jag bor på en bondgård i Stenkyrka. Vi har höns, minigrisar, kaniner, ankor, katter och självklart två hästar som vi skall skriva om här. Jag rider ett 24-årigt connemara sto. Men det är ingen lunka-på-häst som mattanten trodde!!!!!!!!!!!!!!!! Definitift inte när hon blir rädd för vattenpölar och stenar. Hon älskar dressyr, men har varit duktig hopphäst i unga dar. Det är egentligen min ridlärare som äger henne, men efter att ridskolan las ner så fick vi ta hand om Pussie och Sanoy som den andra hästen heter.

Hallå! Lisa heter jag och ja är en fnittrig 14 årig tjej som bor i Visby, tre dagar i veckan kommer jag ut till gården där Beatrive bor och tar hand om lilla Sanoy, det urgulliga Gotlandsrusset som stal mitt hjärta redan första gången vi sågs. Två dagar i veckan rider jag på honom och den resterande dagen hittar jag på något att jobba med honom ifrån marken, då busstiderna är så dumma och man inte hinner rida! Frustrerande... men men promenader fungerar ju oxxå! ;) Sanoy är i princip det enda jag tänker på, (förutom kompisar och skola...) och istället för att köpa en massa smink och kläder som var en av mina favoritsysslor förut, blir det ridutrustning och grejer till Sanoygubben, haha! Jag längtar efter att "komma igång" med den här bloggen så vi kan skriva om saker vi gör med hästarna (hur vi rider, pysslar m.m) och jag hoppas vi får några trogna hästälskande läsare så blir det ju ännu roligare! ;D Nej, nu får jag avrunda för jag lovar er... när Lisa kommit igång att skriva så tar det ibland aldrig slut... hahah! Men det passar ju att ha en blogg när man gillar att skriva!

Ha det gott hörrni så hörs vi av med bilder och träningsrapporter med mera!  :D

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0