Hästbyte

I lördags var vi iväg för att lämna Gnutta och hämta Lille-Fot. Gnutta var ganska stressad i transporten och var genomblöt om bogen när vi lämnade henne.

Sen åkte vi iväg för att hämta Lille-Fot. Vi blev ungefär en timme tidiga så under tiden när vi väntade på att hon från SHV som är ansvarig för Lille-Fot skulle komma så visade den tidigare fodervärden hur jag skulle longera honom. Mamma var helt fascinerad över hur lite fodervärden behövde göra för att han skulle göra det hon bad honom om.

När hon som är ansvarig för honom kom dit sen så skrevs det på papper och sen lastade vi honom och åkte hem.

I början så stod Lille-Fot och slog med hoven i golvet på transporten, men efter ett tag lugnade han ner sig och stod still.

När vi kom hem så gick jag ut och fångade Pussie som mamma sen fick hålla. Efter det lastade vi av Lille-Fot. Den enda reaktion från Pussie var att hon sparkade en gång när han kom för nära. Efter det brydde dom sig inte om varandra utan gick och åt.

Första dygnet gick Pussie i stora hagen och Lille-Fot i lilla hagen. Redan då stod dom och luktade på varandra nos mot nos vilket Pussie inte ens lät Sanoy göra. Söndag eftermiddag släppte vi ihop dom i lilla hagen och i morse öppnade jag till stora hagen.

Men självklart eftersom vi har ny häst så är det nya problem. Han vägrar att gå in i och vara i vindskyddet ensam. Och när båda står där inne så snärtar Pussie till med svansen så fort Lille-Fot rör sig. Om Lille-Fot hamnar med rumpan mot henne så sparkar hon.

Idag red jag honom för första gången här hemma. Jag började på banan och sen red jag lite på åkern. Det gick bra. Stå still visste han inte var det var och varför skall man skritta på en åker, när det går att galoppera där?
Pga att han har kissing spine så har jag en bomlös sadel till honom. Det liknar en liten, mjuk westernsadel. Det är bara knoppen fram som fattas. Det kändes konstigt och annorlunda att rida med den.
Jag fick närapå en chock när jag fattade galopp. Han tog så långa steg! Men jag har aldrig varit med om en ponny eller häst med skönare galopp. Det var fantastiskt. Traven blev ganska hackig, vilket är delvis mitt fel. Jag satt och spände mig istället för att slappna av och koncentrera mig på honom.

När jag sen släppte honom efter att ha borstat så fick han för sig att han skulle ut i stora hagen. Så i full galopp for han iväg mot ledet mellan hagarna. Och galopperade rakt genom det stängda ledet. Tråden gick av, stolpen gick av och handtaget gick sönder. Då funderade jag allvarligt på att dom inte skulle få någon. F*n va förbannad jag var på hästj*n!


Mamma klappar monstret.
 
Så mycket brydde dom sig om varandra.

RSS 2.0