Promenad

Gud vilket härligt väder det var idag! Vi har haft kaninhoppning idag på förmiddagen. Alla kaniner var jätteduktiga och det var jättekul. Men det är inte sånt jag skall skriva om här. Efter kaninhoppningen så lyckades jag övertala pappa att vi skulle gå på en promenad så jag och en annan tjej ur kaninhopparna började borsta hästarna. Pussie som jag borstade fick bara en snabborst eftersom jag skulle longera henne lite innan promenaden. Hon börjar glömma bort att hon skall stanna när jag säger till henne om det. Ett tag efter att den andra tjejen hade åkt hem så gick jag in och skällde på pappa för att han inte blev färdig:)

Till slut så var han också klar och vi gick iväg. Eller snarare han åkte skidor och jag och Pussie gick. Det blev för det mesta skritt, men även lite trav. Jag lyckades få henne att trava så sakta att jag bara kunde gå fort bredvid. Plogbilen kom Pussie fram till att den var otroligt läskig;D
Sanoy fick inte följa med eftersom det är så halt och han är inte skodd.

Det var en härlig promenad och jag längtar till simorgon när Lisa kommer ut så vi kan rida.

En bild från i höstas. Sanoy var betydligt tjockare än han är nu och Pussie var mörkare. Hon är helt brun på sommaren.


Mer snö!!!!

Precis när vi började få vårkänslor så kommer det ännu mer snö. Såg snödroppor i måndags, men dom var övertäckta med snö igår.... Idag så var Lisa ute och vi skulle borsta och rida. Men vi kom inte så långt förräns vi fick leda hästarna tillbaka pga halka och kyla. Inte ens Pussies dubbar hjälpte. Hon halkade iaf och Sanoy har inte skor... Lite tråkigt. Kaninhopparna som var här fick rida lite istället och jag passade på att inviga vårat longerspö när jag longerade pussie lite.

Jag kanske skall berätta om våran knäppa uteritt i söndags.
Först så borstade vi såklart. (Det kanske jag inte hade behövt skriva:)) Och flamsade som vi brukar göra:) Och sen så red vi iväg. Det var jättehärligt och hästarna var pigga eftersom dom inte hade varit ute klokt på en vecka, bara en promenad dagen innan. Vi red till "björkdungen" och fortsatte sen upp mot "stora" vägen. Där fortsatte vi sen mot "malma". "Malma" är en lång rak grusväg som är otroligt härlig att rida på:) Där sa jag att vi kunde ta trav, men det blev inte så många travsteg. Sedan var det full galopp framåt. Jag och Lisa skrattade så att vi fick ont i kinderna. F*n vad kul det var rent ut sagt. Vi betedde oss som två fulla treåringar! Hästarna tyckte nog att vi var lite knäppa som bara satt och garva...
Där fick ni en liten inblick om våra uteritter:D

Nu skall jag skriva på min andra blogg om heldagen med kaninhopparna idag.
Hejdå

Skillnad, skitsnö

Det slog mig nu, extremt, hur mkt tjockare och fylligare Sanoys man har blivit sen sommarens eksem! :O Ska visa två bilder att gämföra med i slutet av inlägget... jag har aldrig pysslat/ridit/hållit på med en häst med eksem förut och det är ju inte jättejobbigt men det är ju naturligtvis tråkigt att han tappar man och framför allt om det kliar för honom... :P

jaha jag tänkte lägga upp veckans chema men nu när jag tänker efter så vet jag inte hur jag ska göra det x) har nämligen inte bestämt exakt vilka dagar jag ska ut till pållen men jag kan ju lägga upp vad jag tänker göra under veckan, utan att skriva vilken dag osv...

En dag (tisdag, onsdag??) blir det pyssel och promenad.

En annan dag blir det ridning, arbete över bommar (om underlaget tillåter och hittar "bommarna" under skitsnön) endast trav över bommarna. Träning av galoppfattningar från skritt blir det också.

Söndag som vanligt (om inget kommer i vägen för B familj) blir det också ridning och då är det helt upp till vädret att bestämma vad vi ska jobba med. Om det är slaskigt (inte så mkt slasksnö isf) rider jag på åkern och fortsätter med galopp från skritt och jobbar lite med trav ifrån halter osv... om det blir kallare igen med mer (FÖRBANNADE JÄ*LA) snö får vi väl ta en uteritt OCH skulle det vara så taskigt att det blivit halt på vägarna och för mkt snö på åkern får vi ta en mysig liten promenix :)

Det var veckans "chema" :P

Snart kommer väl min nya hjälm som jag beställt på Dahrve. Den va ju självklart slut i min storlek när ja hittade denna hjälm som var preciis i min smak. Men det skulle inte ta många dagar att få hem den sa hon så jag får väl hålla mig lite X)

Här ser ni att Sanoys man lixom delar sig för att han kliat av så mkt så den e gles och eventuellt lite kladdig av salva... Ser ni hur kort den är x)

Här nedan har det skett en förvandling :P jättetjock härlig man!
Hoppas verkligen att både solen och insekterna blir snällare nästa sommar... hihi


Nu hörde jag Nelly (min vovve) slicka rent sin matskål så nu ska jag klia mätt mage...
Tjingeling!
/Lisa

RSS 2.0